www.csrknjazevac.org.rs

Помоћ деци са сметњама у развоју

Сврљишко удружење за децу ометену у развоју „Заједно до светлости‚‚ одржало је данас радионицу у сарадњи са  “Предах центром ‚‚ из Књажевца  у циљу размене искустава и побољшања квалитета рада.-  Ради се о ново отвореном ‚‚Предах‚‚ центру у Књажевцу где би родитељи могли да оставе своју децу, наравно децу ометену у развоју, на неколико дана. Након данашње презентације имали смо радионицу са присутном децом и њиховим родитељима. Оно што је битно да је удружење ‚‚Заједно до светлости‚‚ коначно регистровано у АПР-у . Преко удружења свакако ће се остварити низ активности а све зарад помоћи деци ометеној у развоју, истакла је Тања Лазаревић, већник општине Сврљиг.

Оваквој деци је потребна не само здравствена већ и сва остала нега додала је Лазаревићева. Удружење ће настојати да оствари додатне повољности за бољи рад, комуникацију и пре свега квалитетно лечење деце.

Први циљ удружења у наредном периоду биће помоћ једној девојчици у лечењу церебралне парализе, где је општина Сврљиг једним делом узела учешће.